Urologia


 • Urologia
  Urologia

  Urologia
 • Urologia

  Urologia on erikoisala, joka tutkii suku- ja virtsaelinjärjestelmiä, niiden ongelmia, sairauksia ja hoitokeinoja. Urologiaan kuuluvat myös miesten ja naisten toiminnallisten virtsaamishäiriöiden tutkimukset ja hoidot. Merkittävä osa urologiasta on syövän hoitoa. Ferring on aktiivinen urologian alan tutkimuksessa ja uusien hoitojen kehittämisessä.

 • Yökastelu
  Yökastelu

  Urologia
 • Yökastelu

  Yökastelu on kaikkein tavallisimpia lasten vaivoja. Joka kymmenes 4-5-vuotias lapsi kastelee vielä melko säännöllisesti öisin. Yökastelu on hankala vaiva. Se aiheuttaa lapselle usein häpeää ja sosiaalisia rajoituksia. Vanhemmille se aiheuttaa työtä ja vaivannäköä. Sen vuoksi on tärkeätä, että yökastelua hoidetaan.

  Yökastelun hoito

  Yökastelun hoito aloitetaan yleensä lapsen ollessa 5 vuoden ikäinen. Desmopressiini on virtsan eritystä vähentävän luonnollisen hormonin, vasopressiinin, synteettinen vastine. Sitä on käytetty lasten yökastelun hoidossa yli 30 vuoden ajan. Desmopressiini vähentää yöllä erittyvän virtsan määrää ja keventää unta niin, että lapsi herää helpommin pissahätään.

  Lisää tietoa löydät "Yökastelu" sivustolta: www.yokastelu.fi

 • Nokturia
  Nokturia

  Urologia
 • Nokturia

  Nokturia on häiriötila, jossa henkilön pitää nousta virtsalle enemmän kuin kerran yössä. Nokturia voi laskea potilaan elämänlaatua ja häiritä levollisen unen saantia. Lisäksi se voi altistaa kaatumistapaturmille, vähentää työtehoa ja lisätä masennusriskiä.

  Nokturiaa pidetään itsenäisenä lääketieteellisenä tilana, eikä jonkun muun sairauden oireena. Se on yleensä seurausta rakon kapasiteetin ja yöllisen virtsantuotannon epäsuhteesta. Tutkijat arvioivat, että 75 % nokturiasta johtuu virtsan yöaikaisesta ylituotannosta.

  Nokturian hoito

  Nokturiaa voidaan hoitaa vähentämällä öistä virtsan muodostusta.

  Desmopressiini on ainoa lääke, jolla on indikaatio nokturian hoitoon. Desmopressiini on nopeavaikutteinen ja vaikutus kestää yön yli.

  www.nokturia.fi

 • Eturauhassyöpä
  Eturauhassyöpä

  Urology
 • Eturauhassyöpä

  Eturauhassyöpä on Suomessa miesten yleisin syöpä ja sitä sairastaa yli 40.000 henkilöä. Pitkälle edenneen eturauhassyövän hoidon tavoitteena on saada aikaan testosteronitason ja sitä myötä myös PSA-tason nopea lasku sekä pitää nämä pitoisuudet mahdollisimman matalalla. Degareliksi on gonadotropiinien vapauttajahormonin eli GnRH:n estäjä, joka on tarkoitettu pitkälle edennyttä hormoniriippuvaista eturauhassyöpää sairastavien aikuisten miespotilaiden hoitoon.

  Lisää tietoa löydät Suomalainen Eturauhassyöpä.fi-sivustolta:

  www.suomalaineneturauhassyopa.fi

Ferring Finland

Ferring Lääkkeet Oy
Bertel Jungin aukio 5
02600 Espoo

TEL +358 20 7401 440

info[at]ferring.fi

Materiaalitilaukset 

Ota yhteyttä

FE931/O/v.3./10-2021