Gastroenterologia


 • Gastroenterologia
  Gastroenterologia

  Gastroenterologia
 • Gastroenterologia

  Gastroenterologia on ruuansulatuskanavan ja maksan sairauksia tutkiva ja hoitava erikoisala. Tulehdukselliset suolistosairaudet ja maksakirroosi ovat yleisiä gastroenterologisia sairauksia.

  Tulehdukselliset suolistosairaudet

  Haavainen koliitti ja Crohnin tauti ovat kroonisia sairauksia, jotka puhkeavat yleensä nuorella aikuisiällä. Syitä näihin tauteihin ei tunneta. Tulehduksellisissa suolistosairauksissa jokin laukaiseva tekijä aiheuttaa geneettisesti alttiilla henkilöllä suolen säätelyhäiriön, jonka seurauksena elimistön omat puolustusmekanismit eivät enää toimi normaalisti suolen omia bakteereja ja muuta mikrobistoa kohtaan. Haavaisessa koliitissa tulehdusta esiintyy tavallisimmin paksusuolen ja peräsuolen limakalvolla. Crohnin taudissa tulehdusmuutoksia voi olla missä tahansa maha-suolikanavan osassa suusta peräaukkoon. 
   
  Tulehduksellisissa suolistosairauksissa on paljon yhteisiä piirteitä, eikä niitä aina voida erottaa oireiden perusteella toisistaan. Molemmissa tautimuodoissa esiintyy pitkään jatkunutta ripulia, joka voi olla veristä. Vaikeissa tapauksissa ulostekertoja on useita päivässä. Potilailla voi esiintyä myös vatsakipuja, laihtumista ja kuumeilua. Diagnoosi perustuu potilaan oireisiin, tähystyslöydöksiin ja koepalavastauksiin.

  Molempien sairauksien kulku voi olla aaltoilevaa. Oireet saattavat olla poissa pitkiäkin aikoja, mutta voivat silti uusiutua myöhemmin. Aktiivisessa vaiheessa tauti voi heikentää potilaan elämänlaatua. Tulehduksellisia suolistosairauksia sairastavilla on muuhun väestöön verrattuna lievästi kohonnut suolistosyöpäriski.

  Tulehduksellisia suolistosairauksia esiintyy pääasiallisesti kehittyneissä länsimaissa ja kaupungeissa. Suomessa on noin 46 000 ihmistä, joilla on joko haavainen koliitti tai Crohnin tauti. Sairaus puhkeaa useimmiten 18-30 vuoden iässä.

  Crohnin taudille ja haavaiselle koliitille ei ole toistaiseksi löydetty parantavaa hoitoa. Siinä vaiheessa, kun sairaus todetaan, taudin ennustetta ei tiedetä varmasti. Suurin osa potilaista voi kuitenkin elää täysin normaalia elämää.

  Ferring on kehittänyt suolen limakalvon tulehdusta hillitsevän, aminosalisylaatteihin (5-ASA) kuuluvan lääkevalmisteen, josta on saatavilla sekä tablettimuoto, että paikallisesti käytettävät valmisteet.

  Lue lisää tulehduksellisista suolistosairauksista sivulta www.pysyremissiossa.fi

 • Vuotavat ruokatorven laskimolaajentumat
  Vuotavat ruokatorven laskimolaajentumat

  Gastroenterologia
 • Vuotavat ruokatorven laskimolaajentumat

  Arviolta 90%:lle maksakirroosipotilaista kehittyy 10 vuoden sisällä ruokatorven laajentuneet laskimot. Ruokatorven laskimolaajentumat voivat aiheuttaa henkeä uhkaavan vaarallisen verenvuodon. Suomessa kuolee vuosittain yli 300 potilasta ylemmän ruoansulatuskanavan verenvuotoihin.

  Ferringin valmistaman, vuotaviin ruokatorven laskimolaajentumiin tarkoitetun, lääkkeen vaikuttavana aineena on terlipressiini.

 • Suolen tähystystutkimuksiin valmistautuminen
  Suolen tähystystutkimuksiin valmistautuminen

  Gastroenterologia
 • Suolen tähystystutkimuksiin valmistautuminen

  Suolen tyhjennys on tärkeä osa paksusuolen tähystystutkimuksiin, sekä joihinkin röntgentutkimuksiin ja kirurgisiin toimenpiteisiin, valmistautumista. Ferring on kehittänyt suolentyhjennykseen tarkoitetun lääkkeen, jonka voi ostaa apteekista ilman reseptiä.

  Lue lisää www.picoprep.fi ja www.klyx.fi.

 • Ummetuksen hoito
  Ummetuksen hoito

  Gastroenterologia
 • Ummetuksen hoito

  Klyx pehmentää ulostetta lisäämällä sen vesipitoisuutta. Kova uloste pehmenee ja edesauttaa suolen
  tyhjentymistä. Vaikutus alkaa noin 5-20 minuutin kuluttua annostelusta. Suolen normaali refleksitoiminta
  ei häiriinny.
  Klyxiä käytetään tilapäisen ummetuksen hoitoon ja suolen tyhjentämiseen ennen tähystystä, lantioseudun
  röntgentutkimusta sekä synnytystä.

  Lue lisää: www.klyx.fi

Ferring Finland

Ferring Lääkkeet Oy
Bertel Jungin aukio 5
02600 Espoo

TEL +358 20 7401 440

info[at]ferring.fi

Materiaalitilaukset 

Ota yhteyttä

FE931/O/v.3./10-2021